Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

La nova Filmoteca de Catalunya i l’exposició: “Imatges confrontades. La Guerra Civil i el cinema”

Deixa un comentari

La Filmoteca de Catalunya ha estrenat fa pocs dies nova seu i, coincidint amb el 75è aniversari de l’inici de la Guerra Civil espanyola, ha aprofitat per revisar el paper decisiu que el cinema va tenir en la confrontació amb l’exposició: Imatges confrontades: la guerra civil i el cinema, que estrena la sala d’exposicions del nou edifici al barri barceloní del Raval. La mostra té com a fil conductor els films que Jaime Camino ha realitzat sobre aquest tema i també els documentals propagandístics de Laia Films, organisme del Comissariat de Propaganda de la Generalitat Republicana.

Cartells, fotografies, guions, documents escrits i també materials cinematogràfics inèdits subratllen la importància que el cinema va tenir durant el conflicte bèl·lic.

Particulars i diverses entitats han cedit fotografies, documents i altres materials que formen part de l’exposició. El CRAI Biblioteca Pavelló de la República també hi ha participat amb la reproducció de diversos exemplars de publicacions periòdiques i cartells representatius, com ara: “Carnet del Partido”, “Los Marinos de Cronstadt: un film soviético“, “Nuestro culpable“, etc.

A més, tot coincidint amb la inauguració de l’exposició, es reprèn el cicle Memòries de la guerra civil iniciat el mes de juliol de 2011, que conjuga els noticiaris de propaganda amb els llargmetratges de ficció i la memòria documental des de diverses perspectives ideològiques.

España otra vez, La niña de tus ojos o Els nens de Rússia són alguns dels títols que es projectaran acompanyats de nombroses presentacions i debats.

Des del nostre bloc volem felicitar la Filmoteca de Catalunya per la nova seu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.