Cens de manresans privats de llibertat. Noms i xifres de la repressió franquista (1939-1975)

El passat dia 12 de gener es va presentar un nou web amb les dades de més de 1.800 manresans privats de llibertat durant el franquisme.

Cens de manresans privats de llibertat. Noms i xifres de la repressió franquista (1939-1975) és el darrer projecte de l’Associació Memòria i Història de Manresa, inclòs al portal telemàtic www.memoria.cat, que inclou les dades de totes aquelles persones que van estar en camps de concentració, batallons de treballs forçats, presons, etc., i que van ser víctimes de la dictadura.

En aquest web trobarem documents procedents de diferents arxius i una anàlisi estadística de les dades recollides que valora per primera vegada l’impacte real de la repressió franquista a la capital del Bages.

Pocs municipis de Catalunya i de l’Estat espanyol conserven un cens d’aquestes característiques i és per això que hem volgut ressaltar l’excepcionalitat d’aquest projecte que rep el  suport del Ministerio de la Presidencia espanyol.

Des d’aquí volem felicitar l’Associació Memòria i Història de Manresa per l’excel·lent contingut del seu portal i agrair-los que hagin inclòs la nostra biblioteca com a centre de referència en els seus enllaços recomanats.

Aquesta entrada s'ha publicat en Franquisme, Notícies d’actualitat, Recursos web i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s