Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nou volum de la col·lecció “Papers del Pavelló de la República”

2 comentaris

Dins la col·lecció Els papers del Pavelló de la República, que publica l’editorial Afers juntament amb el Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de la Universitat de Barcelona s’ha publicat el volum número 8 amb el títol: Pssst… passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975), un repàs de la història de l’oposició democràtica durant la dictadura del general Franco, amb una selecció de documents originals produïts per tota mena de militants i organitzacions antifranquistes (partits polítics, sindicats, plataformes unitàries, moviments socials, etc.)

Els autors del treball, Alberto Pellegrini i José Manuel Rúa Fernández, han seleccionat els documents del Fons FV, Sèrie Fulls Volants, de la Biblioteca del Pavelló que consta de seixanta-vuit caixes que abracen el període de 1939 a 1975. El fons ha estat inventariat per la nostra documentalista, Olga Giralt i Esteve, i  es pot consultar a la pàgina web de la nostra biblioteca.

Segons les paraules dels autors, amb aquest llibre es posa a disposició dels historiadors i de totes aquelles persones interessades per la història del nostre passat més recent, una eina útil i original per aproximar-se a la lluita per la democràcia al nostre país.

2 thoughts on “Nou volum de la col·lecció “Papers del Pavelló de la República”

  1. L’enllaç a la web de la biblioteca no funciona.

    M'agrada

  2. Benvolgut Santiago,
    Gràcies per avisar-nos. Ja ho hem solucionat!
    Fins aviat!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.