Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“La Laura i en Joan investiguen la guerra” un conte sobre l’aviació republicana

Deixa un comentari

La Direcció General de Recerca (DGR) publica des del 2007 una col·lecció de contes que tenen com a element principal de la seva trama la recerca. La Laura i en Joan en són els seus protagonistes i fan servir els seus poders màgics per ajudar el personal investigador dels diferents àmbits científics.

Josep Maria López Madrid, col·laborador del Grup de Recerca Didàctica del Patrimoni, Museografia Comprensiva i Noves Tecnologies del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la UB, és l’autor del conte sobre l’arqueologia de la guerra La Laura i en Joan investiguen la guerra, on els dos infants participen en una expedició arqueològica en un antic camp d’aviació republicà.

Amb aquesta col·lecció de narrativa infantil es pretén donar a conèixer la recerca que es desenvolupa a Catalunya, divulgar-ne la seva funció social i fomentar les vocacions científiques entre els més petits. A més, aquests contes afavoreixen l’adquisició de valors com la coeducació, el respecte, la intergeneracionalitat, els bons hàbits alimentaris o l’ús de transports sostenibles.

Els contes de la Laura i en Joan es poden trobar a tots els centres de primària, biblioteques públiques i aules hospitalàries de Catalunya. A banda de poder descarregar els contes en format PDF o multimèdia, també es pot accedir a dues guies didàctiques que proposen diversos exercicis perquè els mestres els puguin realitzar amb els seus alumnes.

Esperem que us agradin!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.