Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“Diccionario bio-bibliográfico de los escritores del exilio republicano de 1939”

Deixa un comentari

Avui us presentem un recurs que ens ha semblat ben interesant, encara que es troba en una fase incipient, es tracta del Diccionario bio-bibliográfcio de los escritores del exilio republicano de 1939, un treball realitzat pels membres del Grupo de Estudios del Exilio Literario (GEXEL), que inclou els autors que van escriure en les quatre llengües de la Segona República (castellà, català, gallec i euskera) tot i que, en aquests moments, únicament es relacionen les seves obres en castellà.

En la redacció de les entrades, amb una estructura de quatre epígrafs, s’ha tingut en compte el talant literari dels autors seleccionats, tot  i que en alguns casos s’han inclòs autors que han destacat més com a polítics, pintors, músics, historiadors, etc.

El Centro Nacional de Información y Comunicación Educativa del Ministerio de Educación y Ciencia ha finançat parcialment aquest treball que es posa a disposició de tots els investigadors i interessats en el tema contribuint a la reconstrucció de la nostra  memòria històrica i al millor coneixement de la nostra història literària i cultural.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.