Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“El meu nom és Druillet”, un nou documental de TV3 amb la participació del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

El proper dimecres dia 16 de maig de 2012, a les 21:50 h, el programa Sense Ficció de TV3 Televisió de Catalunya emetrà el documental El meu nom és Druillet.

Philippe Druillet investigant sobre el seu pare

Philippe Druillet investigant sobre el seu pare

Dirigit per Montserrat Besses i Pere López, el reportatge segueix l’artista francès Philippe Druillet en el procés de descoberta del passat del seu pare, que va tenir un paper important en la repressió d’exiliats republicans a França. Un relat inèdit fruit de la recerca en nombrosos arxius, entre els que destaquem el del CRAI Biblioteca Pavelló de la República.

Victor Druillet, pare de Philippe, havia estat militar, espia, policia i col·laboracionista del règim de Pétain. El documental segueix el seu recorregut vital i històric des de la Primera Guerra Mundial fins al franquisme.

Recull també les experiències de Juan Luis Urraca, fill del policia espanyol i col·laboracionista de la Gestapo, que va ser la peça clau de la repressió dels republicans en territori francès i conegut sobretot per ser l’agent franquista que va detenir i deportar el president Companys, i de Michel Séonnet, autor del llibre La marque du père i fill també d’un col·laboracionista del règim de Vichy.

Us recomanem la visió d’aquest documental sobre dues històries personals que formen part de la nostra història col·lectiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.