Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Els búnquers de la Jonquera

Deixa un comentari

La fundació Les Fortaleses Catalanes, en col·laboració amb el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera (MUME) i l’Ajuntament de la Jonquera, han creat La ruta dels búnquers, un recorregut turístic i cultural que vol apropar una part de la història bèl·lica de l’Alt Empordà al públic en general.

D’aquesta manera s’obren per primer cop unes construccions defensives redescobertes fa uns quants anys i que havien quedat amagades entre la vegetació dels boscos de la zona. Van ser dissenyades pels enginyers franquistes amb l’objectiu d’aturar una possible incursió alemanya. Es van construir entre 1943-1945 i es pot dir que immediatament van quedar obsoletes.

Són úniques a Catalunya per la seva estructura i es diferencien de la resta per la complexa construcció, ja que inclou trinxeres, túnels de comunicació i espais per a l’allotjament dels soldats. Durant la ruta se’n poden visitar tres.

La ruta s’integra en les activitats del MUME, on se situa el punt de partida de la visita i des d’on els guies recullen les persones interessades en cotxes tot terreny per acompanyar-los, durant quatre hores, pels diferents emplaçaments.

Les reserves es poden fer des del portal: www.lesfortalesescatalanes.info, tot i que és imprescindible la concertació de prèvia a la central d’informació (tel. 972 50 60 94, de 10:30 a 15 h.)

Us animem a participar en una veritable i emocionant aventura de natura, patrimoni i història, i per anar entrant en matèria, us recomanem que consulteu algun dels llibres publicats per aquesta Fundació que tenim a la Biblioteca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.