Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Inaugurada l’exposició ‘Economia: Picasso’ al Museu Picasso de Barcelona amb la participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Us volem donar notícia de l’exposició Economia: Picasso que forma part del projecte Archivo F.X.: D’economia zero, una proposta de Pedro G. Romero per al Museu Picasso de Barcelona i que parteix  de la base que l’artista és el fonament de l’actual economia de l’art, i ho fa segons tres punts de vista: el primer té a veure amb els intercanvis comercials, el segon amb les esferes de l’experiència sensible i el tercer amb les qualitats amistoses o hostils que hi ha entre les arts visuals i el nostre present.

Es tracta d’observar les continuïtats i discontinuïtats dels treballs de Picasso en l’economia de l’art, amb una mirada retrospectiva, des d’avui mateix fins als principis del segle XX.

La mostra discorre entre dos documents emblemàtics, el primer, una carta de Picasso en la qual descriu les seves impressions després de visitar, per primer cop, el Museo del Prado, i el segon, la revista Nuestra España editada pel Comité por la Defensa de la República Española l’abril del 1938.

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República hi participa amb la cessió de nombrosos cartells originals i una monografia, vegeu-ne una mostra: Obreros de hoy, respetad la labor de nuestros compañeros de ayer…, Pueblo, antes de destruir cualquier objeto…, Las ruinas del arte de España son una acusación más contra el fascismo, Prostitución, El libro que leas debe afirmar tu posición ideológica…

L’exposició es podrà visitar fins al 2 de setembre de 2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.