Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Presentació del llibre “Quan els obrers van ser els amos” de Xavier Vinader

1 comentari

El proper dimecres dia 3 d’octubre, a les 19.30 hores, tindrà lloc, a la sala d’actes de Comissions Obreres de Catalunya (Via Laietana, 16 de Barcelona) la presentació del llibre Quan els obrers van ser els amos: una setmana de vaga general política a Sabadell el febrer de 1976, del periodista Xavier Vinader i Sànchez.

La darrera setmana demes de febrer de l’any 1976, quatre mesos després de la mort del dictador Franco, els obrers van ocupar els carrers de Sabadell.  La vaga general va ser la resposta ciutadana contra l’abús de poder del règim feixista. La població que volia recuperar les llibertats i exigia l’amnistia per a tots els exiliats i detinguts polítics.

Amb un pròleg de Xavier Domènech Sampere, el llibre inclou més de 50 pàgines de documents originals, retalls de premsa oficial i clandestina i fotografies de l’època.

L’acte compta amb la col·laboració, entre d’altres, del Centre d’Estudis Històrics Internacionals-Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona i de la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell, i hi intervindran el Molt Hble. senyor Jordi Pujol i Soley, el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya Joan Carles Gallego, la presidenta d’Omnium Cultural Muriel Casals, el doctor Borja de Riquer, catedràtic d’Història Contemporània a la UAB, José Luis Valdivieso, dirigent de CCOO i membre de la Comisión Inter-ramos, l’editor Lluís Pagès, l’autor del llibre Xavier Vinader, i Jaume Busqué, coordinador de l’edició.

Aprofitem per recordar-vos que al CRAI Biblioteca Pavelló de la República es troba dipositat el fons personal de Xavier Vinader amb documentació diversa com articles i reportatges publicats a Interviú, reculls de premsa, fotografies, material per articles i reportatges, etc.

Us hi esperem!

One thought on “Presentació del llibre “Quan els obrers van ser els amos” de Xavier Vinader

  1. Retroenllaç: El CRAI Biblioteca Pavelló de la República recorda Xavier Vinader | Blog de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.