Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Publicades les actes del congrés “La dictadura franquista: la institucionalització d’un règim”

Deixa un comentari

El Centre d’Estudis Històrics Internacionals amb la col·laboració del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona va organitzar l’any 2010 un congrés internacional impulsat des del grup de recerca El Franquisme a Catalunya: institucionalització del règim i organització de l’oposició, amb l’objectiu de reflexionar sobre els processos de consolidació de la dictadura franquista des que es produeix el Cop d’Estat fins al reconeixement internacional del règim, abastant els àmbits polític, econòmic, social i cultural.

Dos anys després s’han publicat les actes d’aquest congrés, l’interès de qual no sols va raure en el perfil dels ponents, els principals historiadors del període, com Paul Preston, sinó també en el contingut de les comunicacions dels nombrosos investigadors que hi van participar, entre els que destaquem els nostres usuaris i amics Albert Planas Serra amb una comunicació sobre la repressió franquista a Santa Pau, Òscar Monterde Mateo, amb una altre sobre la repressió contra la dona en els primers anys del franquisme i Gemma Caballer Albareda i Lourdes Prades i Artigas amb una comunicació sobre l’edició a Catalunya durant els primers anys de franquisme.

Aquesta obra representa una de les aportacions més valuoses a la historiografia sobre la dictadura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.