Commemoració dels 50 anys de la fundació de l’Amical de Mauthausen i altres camps 1962-2012

Aquest passat cap de setmana s’ha commemorat el 50è aniversari de la fundació de l’Amical de Mauthausen i altres camps, associació que agrupa els exdeportats republicans dels camps de concentració nazis, així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats als camps.

Entre els actes duts a terme hem volgut destacar la lectura de  fragments de la novel·la sobre els camps d’extermini K.L. Reich de Joaquim Amat Piniella (Manresa, 1913 – Barcelona, 1974), un dels fundadors de l’Amical, que va patir les atrocitats del camp de concentració de Mathaussen durant mes de quatre anys, i del qual l’any que ve se’n commemorarà el centenari.

L’associació fa anys que col·labora amb el CRAI Biblioteca Pavelló de la República aportant valuosa documentació que ha passat a formar part dels nostres fons.

Des del nostre bloc volem felicita a l’Amical per la seva tasca, per no permetre que s’oblidi  la tragèdia de tants catalans i republicans espanyols  als camps de concentració nazis i per reviure el seu jurament de lluitar per un món millor, fent memòria des del present.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies d’actualitat i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s