Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Commemoració dels 50 anys de la fundació de l’Amical de Mauthausen i altres camps 1962-2012

Deixa un comentari

Aquest passat cap de setmana s’ha commemorat el 50è aniversari de la fundació de l’Amical de Mauthausen i altres camps, associació que agrupa els exdeportats republicans dels camps de concentració nazis, així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats als camps.

Entre els actes duts a terme hem volgut destacar la lectura de  fragments de la novel·la sobre els camps d’extermini K.L. Reich de Joaquim Amat Piniella (Manresa, 1913 – Barcelona, 1974), un dels fundadors de l’Amical, que va patir les atrocitats del camp de concentració de Mathaussen durant mes de quatre anys, i del qual l’any que ve se’n commemorarà el centenari.

L’associació fa anys que col·labora amb el CRAI Biblioteca Pavelló de la República aportant valuosa documentació que ha passat a formar part dels nostres fons.

Des del nostre bloc volem felicita a l’Amical per la seva tasca, per no permetre que s’oblidi  la tragèdia de tants catalans i republicans espanyols  als camps de concentració nazis i per reviure el seu jurament de lluitar per un món millor, fent memòria des del present.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.