Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“Retrat Companys” i “La memòria històrica inexcusable” dues exposicions per a visitar a la ciutat de Barcelona

Aquests dies, a la ciutat de Barcelona, podeu visitar dues exposicions que tot seguit us recomanem.

Amb motiu del 72è aniversari del seu afusellament,  el Castell de Montjuïc acull fins al 30 de gener de 2013 una exposició fotogràfica dedicada al president Lluís Companys,  amb fons provinents de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. L’exposició recull 44 imatges corresponents al període entre 1931 i 1938.

Carlos Pérez de Rozas, Augustí Centelles, Josep Maria Sagarra i Josep Domínguez són alguns dels fotoperiodistes de l’època gràcies als quals avui és possible aquesta retrospectiva.

A més de les imatges, l’exposició  també exhibeix dues cartes de Lluís Companys adreçades a Francesc Macià l’any 1931. Aquestes missives revelen la relació entre els dos polítics i la influència de la premsa del moment. Les dues cartes han estat adquirides recentment per l’Ajuntament de Barcelona.

La mostra vol ser un homenatge al fotoperiodisme català i de la República.

Per altra banda, el passat 7 de novembre es va inaugurar  La memòria històrica inexcusable,  una exposició organitzada per l’Associació Plataforma contra la impunitat del franquisme, coordinada per Joaquim Lleixà, professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona i que podreu veure fins al 29 de desembre a la Casa Golefrichs. Amb aquesta mostra fotogràfica tornem a reviure el debat sobre la  necessitat d’obrir o no les fosses comunes  a Catalunya i a Espanya.

No us les perdeu!

Els comentaris estan tancats.