Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Cedall: Centre de documentació antiautoritari i llibertari

Deixa un comentari

Avui us volem donar a conèixer el Cedall, Centre de documentació antiautoritari i llibertari, per a la difusió de la memòria històrica antiautoritària i llibertària dels processos històrics esdevinguts a l’Estat espanyol al llarg del segle XX.

Les principals vies d’intervenció històrica d’aquest centre se centren en dues èpoques cronològiques diferents. La primera d’elles abraça el període de 1970 a 1980 i es refereix als processos antiautoritaris i llibertaris que es van desenvolupar durant l’última fase del franquisme i la seva posterior transformació durant la transició democràtica. Aporten una important base documental que demostra la  importància i la diversitat dels processos polítics, sindicals, socials i culturals en què l’empremta llibertària es va deixar sentir amb força.

Així doncs, trobem molts textos en línia, entre els quals destaquem els del nostre usuari i amic Paco Madrid, com per exemple La prensa anarquista y anarcosindicalista en España desde la I Internacional hasta el final de la Guerra Civil.

La segona temàtica té a veure amb els orígens del moviment obrer d’arrel sindical llibertària a la ciutat de Badalona. El seu recorregut històric se situa fonamentalment en els inicis del segle XX  fins a la  derrota de les forces republicanes en general, i la llibertària en particular, l’any 1939.

Interrelacionen la història obrera local de Badalona amb la història general del moviment obrer català i de l’Estat espanyol del que en resultà la Confederació Nacional del Treball (CNT).

Han digitalitzat  publicacions periòdiques tan destacades com Tierra y Libertad i Solidaridad Obrera.

Si voleu més informació consulteu la seva pàgina web, ben segur que us agradarà!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.