Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nou servei de consulta d’hemeroteca al Centre de Documentació Montserrat Roig

Deixa un comentari

El Centre de Documentació Montserrat Roig del Col·legi de Periodistes de Catalunya és una institució que dóna suport a les tasques culturals i de difusió del Col·legi i que funciona regularment des de l’any 1956, amb un fons de més de 5000 volums i més de 130 títols de diaris i revistes així com d’altres materials.

La seva col·lecció històrica la conformen obres provinents de les associacions professionals anteriors a la Guerra Civil i de l’antiga Asociación de la Prensa de Barcelona. En destaquen la col·lecció de la Hoja del Lunes, Annals del Periodisme Català (primera època), memòries i anuaris de diferents associacions històriques, tesines de les escoles dels anys setanta prèvies a l’existència dels estudis universitaris en periodisme.

Fa pocs dies han inaugurat un nou servei de consulta a les hemeroteques dels principals diaris. Es tracta d’un escriptori virtual des del qual es pot accedir als webs i hemeroteques de la premsa catalana i espanyola, així com a les plataformes que els recullen (Quiosc, Orbyt i Kioskoymas). Aquest servei s’ofereix presencialment a la seu del Col.legi a Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.