Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Inaugurada l’exposició “Arnau Puig. Pensar la imatge” amb participació del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

arnau_puig._d-a4.1La Virreina Centre de la Imatge va inaugurar el passat mes de desembre l’exposició Arnau Puig. Pensar la imatge,  un homenatge al filòsof, sociòleg i crític d’art barceloní nascut el 1926.

La mostra, comissariada per la historiadora de l’art Sílvia Muñoz d’Imbert, està formada per llibres documents, cartes, fotos i obres d’art que provenen de l’arxiu de l’autor o són préstecs. A més dels materials exposats, la mostra inclou una sala de consulta on es poden llegir més d’un miler d’articles que l’autor ha publicat entre el 1999 i enguany i es completa amb un audiovisual realitzat per Maite Ninou que conté una extensa entrevista en què el mateix Arnau Puig dóna a conèixer el seu univers i ens permet conèixer millor el seu pensament, la seva experiència i el seu llegat.

Es proposa una aproximació biogràfica a la figura de Puig que se centra en dos moments cabdals del seu procés formatiu. El primer bloc, Dels orígens a l’eclosió: “Algol” i el meu “Dau al Set” (1926-1954), recorre el seu entorn històric, sociològic i familiar, des dels orígens fins a a la creació de les revistes de postguerra, Algol i Dau al Set. El segon bloc de la mostra, París. L’aiguabarreig de la claredat (1954-1962), reconstrueix l’etapa francesa de l’autor, fins al seu retorn de París el 1962.

L’exposició va obrir les portes poques setmanes després que Puig fos reconegut amb el Premi Nacional de cultura per la seva trajectòria. A més de ser un dels fundadors de Dau al Set, la seva tasca com a professor universitari, crític d’art i comissari d’exposicions ha marcat el panorama artístic barceloní de la segona meitat del segle XX i la primera dècada del XXI.

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República ha participat en aquesta mostra prestant material gràfic del nostre fons.

Es pot visitar gratuïtament fins el 10 de febrer de 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.