Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Homenatge a les deportades de Ravensbrück: Per la llibertat i els drets humans

Deixa un comentari

ravensEl proper dijous dia 17 de gener de 2013, a les 19:00h es retrà un homenatge a les dones deportades al camp de concentració de Ravensbrück amb motiu del 25è aniversari de la concessió del títol de missatgeres de la pau per les Nacions Unides.

L’acte tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585 –  Barcelona) i està organitzat per l’Amical de Ravensbrück amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català de les Dones i el Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona.

El periodista Albert Om en serà el presentador, i s’espera la presència de Neus Català actualment única supervivent catalana del camp de Ravensbrück.

Hi haurà també les intervencions, entre d’altres  d’Anna Salles, presidenta de l’Amical de Ravensbrück,  Jordi Palop, director del Memorial Democràtic, Mònica Terribas, periodista, Rosa Novell, actriu, Jaume Sisa, cantant i  Marina Rossell cantant i autora de la cançó Morir a Ravensbrück.

Durant l’acte es presentarà el llibre Memorial de las españolas deportadas a Ravensbrück, editat amb el suport del Ministerio de la Presidencia.

Us recordem que al CRAI Biblioteca Pavelló de la Republica podeu trobar nombrosa informació sobre Neus Català, el camp de concentració de Ravensbrück i sobre dones presoneres a camps de concentració durant la II Guerra Mundial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.