L’hemeroteca de la Fundación Francisco Largo Caballero disponible al web!

1 comentari

L’hemeroteca de la Fundación Largo Caballero té recopilades diverses col·leccions de publicacions periòdiques de sindicats, partits polítics i institucions espanyoles i internacionals relacionades amb el món del treball i el moviment obrer des de l’any 1904 fins a l’actualitat.

L’any 2009, amb l’ajut de la Dirección General de Política e Indústrias Culturales del Ministerio de Cultura, es va crear un catàleg en línia per donar accés a les col·leccions digitals de la biblioteca. En aquesta primera fase es podia accedir a la col·lecció digital de Carteles de la Unión General de Trabajadores y entidades afines editats entre l’any 1937 i el 2009.

L’any 2012 s’ha inclòs una part de la Hemeroteca Digital de la Unión General de Trabajadores y entidades afines, formada per una sèrie de títols de publicacions periòdiques i revistes amb els seus respectius exemplars.

L’aplicació que gestiona aquesta col·lecció digital permet realitzar consultes, bàsiques i avançades, per una sèrie de camps i l’accés a la lectura dels exemplars digitalitzats. El format de les publicacions digitals, en PDF amb lectura OCR, localitza a Consulta de ejemplares qualsevol paraula en el text de la publicació.

Per primera vegada s’accedeix a l’òrgan d’expressió d’UGT, de 1944 a 2000, amb les seves diferents capçaleres: Boletín de la Unión General de Trebajadores de España en el exilio, UGT, UGT-Informa y Unión.

Les capçaleres anteriors, Unión Obrera i el Boletín de UGT (1929-1939), estan disponibles a la pàgina web de l’hemeroteca de la Fundación Pablo Iglesias.

A la pàgina web d’UGT es pot consultar la revista Unión, a partir de l’any 2000.

La Fundació Largo Caballero segueix digitalitzant revistes, a partir d’un esquema cronològic, i tenen disponibles més de 400 capçaleres de les més antigues.

Les revistes actives superen el centenar i procedeixen de subscripcions, intercanvis i donacions.

Recordeu que a l’hemeroteca del CRAI Biblioteca Pavelló de la República, disposem de més de 10.000 títols de publiacions periòdiques en paper!

One thought on “L’hemeroteca de la Fundación Francisco Largo Caballero disponible al web!

  1. Retroenllaç: La Fundación AG-FITEL i la seva hemeroteca digital | Blog de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s