Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Ens ha agradat l’exposició “L’arxiu del corresponsal de guerra. Col·lecció Plàcid Garcia-Planas”

1 comentari

exp_arxiucorresponsalAvui us volem recomanar l’exposició inaugurada el passat mes de desembre a l’Ars Santa Mònica sobre l’arxiu material i documental de Plàcid Garcia-Planas (Sabadell, 1963), corresponsal de guerra de La Vanguardia que ha viatjat durant més de vint anys per tot el món retratant conflictes armats.

Aquesta mostra objectual, insòlitament tàctil (és poden tocar la majoria dels objectes exposats), oculta ironies històriques com un envàs de patates fregides del McDonalds que es troba a la Piazzale Loreto de Milà, just on l’any 1945 van penjar el cos de Mussolini, o la carta amb el  menú Mickey Mouse del restaurant que ocupa actualment el Niu de l’Àliga, la casa de Hitler als Alps.

Objectes com un casc de soldat iraquià, un alcorà rescatat d’un bombardeig a Beirut, una bandera iugoslava trepitjada pels albanokosovars, filferros de la Primera Guerra Mundial o uns estels afganesos fets amb plàstic d’escombraries expliquen la quotidianitat de les guerres i plantegen una reflexió sobre els límits de l’ofici de periodista i la condició humana.

Una visió sobre l’ofici del corresponsal de guerra i els grans successos geopolítics que han condicionat el nostre present que no us heu de perdre! Teniu temps fins el 23 de febrer de 2013 per visitar-la.  L’entrada és gratuïta!

One thought on “Ens ha agradat l’exposició “L’arxiu del corresponsal de guerra. Col·lecció Plàcid Garcia-Planas”

  1. Retroenllaç: Donatiu de Plàcid Garcia-Planas al CRAI Biblioteca Pavelló de la República | Blog de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.