Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“Els meus cartellistes” un nou bloc d’història del cartell per recomanar

Deixa un comentari

Malgrat no acostumem a recomanar altres blocs avui volem fer una excepció per presentar-vos Els meus cartellistes, una interessant iniciativa duta a terme per Santi Barjau on hi podreu trobar diverses informacions, imatges i referències sobre cartells i cartellistes catalans o actius a la ciutat de Barcelona. També trobareu notícies relacionades amb el disseny gràfic.

cartellistes

El bloc, actiu des del passat mes de setembre de 2012, fins ara ha dedicat bona part dels seus post a parlar sobre la història cartellisme durant els anys 30 i, sobre tot durant la Guerra Civil. A nosaltres ens ha cridat especialment l’atenció el post titulat Els cartellistes del Sindicat de Professions Liberals (Dibuixants CNT), on l’autor comenta el desenvolupament de la Secció de Dibuixants, Pintors i Escultors de l’anarquista Sindicat Únic de Professions Liberals, anomenada a vegades simplement “Dibuixants CNT” i analitza la trajectòria dels seus membres, poc coneguts si els comparem amb els del Sindicat de Dibuixants Professionals (SDP), afiliat a la UGT, que va aplegar la major part dels autors i ha estat profusament historiat.

Entre els membres dels Dibuixants CNT, presidit per Enric Moneny,  hi trobem una de les poques dones cartellistes de la Guerra Civil, Carme Millà i altres noms com Ramon Saladrigas, Joaquim Cadena, Josep Company, Eduard Badia Vilató

Si teniu temps feu una ullada a aquest bloc: segur passareu una bona estona.

Felicitats i molta sort Santi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.