Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Publicat al Dipòsit Digital de la UB l’article “La voluntad del retorno: correspondencia desde el exilio catalán” de Gemma Caballer i Queralt Solé

2 comentaris

articleAvui us anunciem que s’ha incorporat, dins d’ Articles publicats en revistes (Història Contemporània), del Dipòsit Digital de la UB, l’article “La voluntad del retorno: correspondencia desde el exilio catalán” publicat pel Bulletin of Spanish Studies: Hispànic Studies and Researches on Spain, Portugal and Latin America, 2012, vol. 89 núm. 7-8, p. 201-213. Actualment té tots els drets reservats per l’editor. En data de 01.06.2014 el document serà de lliure accès.

Les seves autores, les nostres amigues i usuàries del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República, Gemma Caballer i Queralt Solé, van presentar aquest estudi al congrés internacional celebrat entre el 13 i el 16 de juliol de l’any 2009 al Trinity College de Dublín sobre l’agonia republicana Agonía Republicana: Living the Death of an Era i organitzat pel Department of Hispanic Studies amb la col·laboració de l’ Instituto Cervantes.

El treball ens ofereix una aproximació al tema de l’exili republicà des d’un punt de vista poc tractat fins al moment: l’estudi, mitjançant els epistolaris existents, dels sentiments personals, les pors, les esperances, inquietuds.., d’aquelles persones que van haver de marxar i que només desitjaven tornar a casa. Per a la seva redacció van utilitzar fons primàries dipositades en arxius d’arreu de Catalunya i epistolaris ja editats. Estudiaren personatges catalans del període comprès entre 1939 i 1946, any en què es perd tota esperança que una victòria aliada provoqui la fi del règim franquista.

Enhorabona Gemma i Queralt!

 

2 thoughts on “Publicat al Dipòsit Digital de la UB l’article “La voluntad del retorno: correspondencia desde el exilio catalán” de Gemma Caballer i Queralt Solé

  1. Moltes gràcies per fer-vos-en ressò, noies!!! Molts records!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.