Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Dibuixos de Cesc a la Biblioteca de Catalunya

Deixa un comentari

La Biblioteca de Catalunya ha fet accessible l’obra original digitalitzada de Francesc Vila i Rufas (Barcelona, 1927-2006), un dels dibuixants més populars de la Catalunya de post guerra. Prop de 9.0000 dibuixos originals de l’artista es troben disponibles a la Memòria Digital de Catalunya. Van ser adquirits els anys 2008 i 2009, junt amb estampes, fotografies, diplomes i altres documents relacionats amb l’activitat del dibuixant.

cesc

Les il·lustracions aparegueren a la premsa en diverses publicacions: el Diario de Barcelona, El Correo Catalán, Tele/express, Cavall Fort, Serra d’Or i l’Avui, com acudits d’actualitat, però també s’aplicaren al cartellisme i il·lustraren llibres, sempre amb un sentit crític barrejat de poesia.

Des del nostre bloc volem felicitar a la Biblioteca de Catalunya per aquesta iniciativa que se suma a la seva tasca de posar el patrimoni de Catalunya a l’abast de tothom i d’incrementar la presència de la cultura catalana a la xarxa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.