Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nou llibre de Miquel Izard: “Entre la ira, la inquietud y el pánico”

7 comentaris

izardTenim el plaer de presentar-vos un nou llibre del nostre estimat usuari i amic Miquel Izard.

Entre la ira, la inquietud y el pánico és el títol d’aquesta obra que ens parla sobre la retirada de Catalunya, tema poc tractat pels historiadors que conclouen les seves cròniques el 26 de gener amb la caiguda de Barcelona. Però des de finals de l’any 1938 a principis del 1939, durant poc més de quinze dies, davant l’avanç dels nacionals, van marxar del Principat mig milió de persones, més de la meitat refugiats de la resta d’Espanya, molts d’ells soldats ferits o mutilats.

Pels que no coneixeu a Miquel Izard (Barcelona, 1934), dir-vos que,  sota el mestratge de Vicens Vives, es va interessar pel món obrer i més tard, seguint a Pierre Vilar per la indústria cotonera. A partir de 1968, exiliat a Veneçuela, va esdevenir americanista i va investigar la resistència als colonitzadors i la formació de les societats cimarrones. Un cop jubilat com a professor de la Universitat de Barcelona ha tornat a dedicar-se a la història de Catalunya i, en concret, a la guerra i el franquisme. Bona part de les seves investigacions les du a terme des del CRAI Biblioteca Pavelló de la República.

Moltes felicitats Miquel! esperem continuïs amb les mateixes ganes de treballar durant molt de temps.

7 thoughts on “Nou llibre de Miquel Izard: “Entre la ira, la inquietud y el pánico”

  1. Aquest home és imparable! Qualsevol diria que està jubilat. Segurament els temps que corren fan més necessària que mai la tasca de revisitar la nostra història, per evitar que ens donin gat per llebre o, en paraules “izardianes”, que aquests apologetes de la LAL, ens escamotegin el passat mentre ens neguen el futur. Felicitats, professor Izard!

    M'agrada

  2. Moltes felicitats Miquel!!! A més, la temàtica m’interessa especialment, així que el dia que vingui de visita al Pavelló el consultaré… Una abraçada i molts records, Gemma

    M'agrada

  3. Miquel, el proper dimecres vindré al Pavelló. Estaré encantada de trobar-me el regalet (amb dedicatòria i tot!). Una abraçada i molts records!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.