Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Presentació del llibre “[Desenterrando el silencio] Antoni Benaiges, el maestro que prometió el mar”

1 comentari

benaigesEl proper dia 6 de març, a les 19.00 hores, tindrà lloc, al Pati Manning, la presentació del llibre [Desenterrando el silencio] Antoni Benaiges, el maestro que prometió el mar.

No és la primera vegada que parlem del mestre català Antoni Benaiges al nostre bloc.

A l’inici de la guerra civil, el juliol de 1936, va desaparèixer.  Dos anys abans havia arribat a Bañuelos de Bureba un petit poble de la província de Burgos, disposat a aplicar a l’escola rural la tècnica Freinet, una innovadora metodologia pedagògica basada en la participació dels alumnes i l’ús de la impremta.

A l’agost de 2010, amb motiu de l’exhumació d’una fossa comuna al paratge de La Pedraja a Burgos,  és va iniciar una investigació que redescobreix la història d’aquest mestre, recuperada gràcies als testimonis dels que el van conèixer o van sentir parlar d’ell, però també a partir dels propis textos del mestre i de les redaccions dels seus alumnes, que es van editar a l’escola.

Aquesta obra,  amb una edició en català i anglès i una altra en castellà i anglès, ha comptat amb la participació del periodista Francesc Escribano, en el relat de la biografia del mestre, del fotògraf Sergi Bernal, en la documentació gràfica i la recollida de testimonis, de l’antropòleg Francesc Ferrándiz, en la narració de la seva experiència a peu de fossa, i de la historiadora Queralt Solé, a la contextualització del moment històric i en la direcció de l’obra.

Us recomanem la lectura del llibre i també a que assistiu a la presentació!

One thought on “Presentació del llibre “[Desenterrando el silencio] Antoni Benaiges, el maestro que prometió el mar”

  1. Retroenllaç: Editat material didàctic fruit de la col·laboració del CRAI Biblioteca Pavelló de la República amb el Memòrial Democràtic de la Generalitat de Catalunya | Blog de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.