Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Utilizeu les alertes bibliogràfiques per estar al dia del que es publica!

Deixa un comentari

Si voleu estar al dia dels articles que es publiquen a les revistes podeu fer servir les alertes bibliogràfiques. Serveixen per rebre avisos mitjançant dos sistemes diferents: un correu electrònic o bé una alerta RSS quan es publica un nou número d’una revista.

jstor

  • Amb els avisos per correu electrònic es rep un missatge quan es publica un nou número de revista i podeu consultar-hi el sumari i així veure si us interessa llegir alguns dels articles publicats.

Des del catàleg del CRAI de la UB , teniu accés als sumaris electrònics de moltes revistes (electròniques o en paper) mitjançant Dialnet, un servei del qual ja us vam parlar en un post anterior. Amb Dialnet, apart de consultar els sumaris, podeu crear aquestes alertes per rebre avisos per correu electrònic de les publicacions que us interessin.

El dipòsit digital RACO  (Revistes Catalanes amb Accés Obert) també ofereix aquest servei.

  • Teniu també  l’opció de rebre les notificacions de nous sumaris via RSS, un servei que ja ofereixen moltes revistes o portals com JSTOR o Project Muse.

Aquesta icona rss és la que ens indica si la font d’informació que volem seguir ofereix aquest servei. És una manera pràctica de seguir novetats publicades en línia, revistes, bases de dades, etc., sense necessitat de rebre correus electrònics. Necessitarem un programa client on s’aniran carregant les novetats que posteriorment veurem en un format llegible i enllaçat a la font original. Els navegadors més utilitzats porten ja incorporat un client RSS que detecta automàticament els canals que permeten la subscripció i lectura des del propi navegador.

Esperem que la informació us sigui d’utilitat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.