Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nou portal de la Universitat d’Alacant sobre represaliats del franquisme

Deixa un comentari

Recentment s’ha inaugurat La memoria recuperada: represaliados del franquismo en la provincia de Alicante un nou portal web de la Universitat d’Alacant que dòna a conèixer el nom, els cognoms i la  història de moltes de les víctimes de la dictadura franquista a la província d’Alacant.

alacant

El projecte que reculll més de 12.000 casos, la majoria jornalers i agricultors entre 30 i 39 anys, ha requerit d’una exhaustiva investigació sobre els represaliats en l’àmbit de la província durant la Guerra Civil i la dictadura franquista a partir de la seva pertinença, col · laboració o relació amb partits polítics, sindicats, organitzacions religioses o militars, minories ètniques, societats secretes, lògies maçòniques i grups de resistència, així com l’exercici de conductes vinculades amb opcions culturals, lingüístiques o d’orientació sexual.

Cadascuna de les fitxes incloses a la base de dades, conté informació de tipus personal, polític, de militància i caràcter judicial. A més, es recull informació dels intel · lectuals de l’època que van estar a la presó i quins presos polítics van ser obligats a passar pel reformatori, entre altres casos.

La realització del projecte sota la direcció del professor i actual director de l’Arxiu de la Democràcia, Francisco Sevillano, és el resultat de la feina feta per un equip d’investigació format per diversos historiadors i col·laboradors lligats a la Comissió Cívica per a la recuperació de la Memòria Històrica d’Alacant.

Felicitem als companys de la Universitat d’Alacant per aquesta iniciativa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.