Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“What’s up with Catalonia?” libre divulgatiu de Catalunya per als estrangers

Deixa un comentari

cataloniaUs volem donar notícia d’un projecte que ens ha agradat i que esperem us pugui interesar. L’escriptora nord-americana Liz Castro (San Leandro,California, 1965)  acaba de publicar What’s up with Catalonia?, un llibre d’assaig que aplega 35 articles en anglès sobre la cultura, la història, l’economia i la llengua catalanes i que permet entendre, a un públic internacional, fenòmens com la manifestació de l’11 de setembre de 2012, el moment polític actual i la voluntat de convocar una consulta sobiranista. En definitiva té com a objectiu explicar el procés que està vivint Catalunya al món.

Mitjançant una campanya Vermaki, el repte era engegar la distribució del llibre enviant-ne 500 exemplars a biblioteques, diaris i polítics arreu del món.  I ho ha aconseguit!

President Artur Mas ha estat escrit el pròleg del llibre, i els autors dels assajos són un grup de professors, periodistes, polítics i professionals entre els que destaquem diversos professors de la Universitat de Barcelona com Laura Borràs, Núria Bosch, Salvador Cardús, M. Carme Junyent,  i Elisenda Paluzie.

Liz Castro ha tractat els darrers anys la situació lingüística, cultural i política de Catalunya a través de la seva editorial Catalonia Press així com dels seus blocs News Catalonia, amb notícies sobre Catalunya en anglès i Des del Massachusetts de veritat , el seu bloc en català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.