Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Creix la col·lecció d’adhesius del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

2 comentaris

adhesiusLa col·lecció d’adhesius de temàtica política i de reivindicació social del CRAI Biblioteca Pavelló de la República fins ara constava d’uns 10.000 exemplars, tots ells catalogats en una base de dades local i en fase de digitalització força avançada.

Aquest any 2013 i en col·laboració amb la Unitat de Projectes i la de Procés Tècnic del CRAI de la UB, s’està treballant per incorporar a la Memòria Digital de Catalunya un primer grup d’adhesius amb una selecció de 4.000 unitats aproximadament. La resta s’hi anirà afegint progressivament.

Aquesta col·lecció està creixent a un ritme altíssim en els darrers temps. A les donacions i intercanvis habituals que la Biblioteca du a terme amb un bon nombre d’usuaris i amics, s’hi han de sumar dues grans donacions rebudes molt recentment. Una per part de Joaquim Perramon, economista del grup d’investigació IAFI de la Universitat de Barcelona, i l’altre de Maria Eugènia Ibáñez, periodista jubilada. Encara no podem concretar quants milers d’unitats noves s’incorporaran a la col·lecció però us podem avançar que el creixement serà notable.

Us recordem que podeu veure una petita mostra de la col·lecció d’adhesius al recurs web que vam crear amb motiu de la celebració del trentè aniversari del referèndum de la Constitució espanyola i dir-vos també que us informarem puntualment quan els primers 4.000 adhesius siguin accessibles a la Memòria Digital de Catalunya, on també podeu trobar les col·leccions de cartells, segells, banderins i paper moneda del nostre fons.

2 thoughts on “Creix la col·lecció d’adhesius del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

  1. Enhorabona per aquest projecte!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.