Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Estrenat el programa documental “Perspectives: Michael Portillo on Picasso” amb col·laboració del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

El passat dia 7 d’abril es va estrenar el quart episodi del programa documental Perspectives amb el títol: Perspectives: Michael Portillo on Picasso a la cadena de televisió anglesa Independent Television (ITV) , on el periodista i ex ministre Michael Portillo, fa un recorregut per la vida i obra de l’artista Pablo Picasso.

Fill de Luis Portillo, professor universitari i polític republicà exiliat al Regne Unit al finalitzar la guerra civil espanyola, Portillo compartia amb el seu pare l’interès pel món de l’art.

Per a filmar aquest documental realitza un viatge per diferents territoris de l’estat espanyol on va viure i treballar l’artista malagueny i també es desplaça fins a França, concretament a París, per parlar abastament sobre la creació d’una de les seves obres més destacades el Gernika.

El bombardeig de la petita ciutat basca de Gernika l’any 1937 dut a terme per les forces alemanyes i italianes que recolzaven al general Franco es va cobrà la vida de més de mil cinc-centes persones. Aquest esdeveniment va colpir a Picasso de tal manera que va crear aquesta pintura on es representa la massacre, el terror i l’atrocitat de la guerra i que ha esdevingut una obra de caràcter universal.

El quadre va ser exposat a l’Exposició Internacional de París de l’any 1937 en una de les parets del patí del Pavelló de la República. Un cop acabada l’exposició va viatjar per diferents països fins que va ser exposat durant molts anys al MOMA de Nova York. No va tornar a l’estat espanyol fins que el dictador va morir i vuit anys després de la mort del mateix Picasso, que tampoc va tornar mai més a la seva terra i passà els seus darrers quaranta anys de vida exiliat.

Avui dia el podem contemplar al Museu Reina Sofia de Madrid.

Portillo es va posar en contacte amb el CRAI Biblioteca Pavelló de la República per demanar informació per a la preparació del programa  i també per sol·licitar autorització per filmar diverses escenes dins l’edifici que han estat incloses en el documental que podeu trobar al catàleg del nostre fons.

Si consulteu el nostre catàleg veureu que ja tenim el documental a la biblioteca!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.