Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“La muerte del espía con bragas” nou llibre de José Fernando Mota Muñoz i Javier Tébar Hurtado

Deixa un comentari

espiaEl passat mes de febrer es va publicar la primera edició del llibre de Jose Fernando Mota Muñoz i Javier Tebar Hurtado La Muerte del espía con bragas : falangistas, policías, militares y agentes secretos en la Barcelona de posguerra, editat a Barcelona, per Flor del Viento Ediciones, un relat apassionant que us volem recomanar des del nostre blog.

L’any 1943, a primers d’octubre, va aparèixer en una finca d’Argentona, un home agonitzant. Anava depilat i portava unes calces. Més endavant es va descobrir que era un espia. Aquest és el nucli de la història que els dos autors han escrit i que mostra un minuciós retrat de la Barcelona de postguerra.

Ens trobem en plena Segona Guerra Mundial, a la ciutat hi ha espies dels diferents països implicats en el conflicte bèl·lic. Un llarg catàleg de personatges desfilen per les pàgines d’aquesta intriga: agents nazis, policies, militars, espies dels serveis secrets aliats, estraperlistes, confidents… tots ells formen part d’un món obscur i poc conegut.

Els autors han utilitzat fons del CRAI Biblioteca Pavelló de la República per documentar aquesta obra. En concret  han investigat sobre les activitats d’una unitat militar, el Batalló de Transports Militars.

Felicitem al José Fernando i al Javier per la feina feta i recomanem la lectura del seu llibre, segur us agradarà!

No oblideu consultar la seva pàgina al Facebook!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.