Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

El catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques socials

2 comentaris

Avui us volem presentar el catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques socials.

Si recordeu, no fa massa temps, us vam parlar  en un altre post de la Biblioteca Social d’Olot. Aquesta biblioteca és també una de les integrants d’aquesta xarxa de la que en formen part entre d’altres l’Associació Dones i Homes Lliures, la Fundació Salvador Seguí, l’Ateneu Llibertari del Palomar, el del Poble Sec, la Biblioteca Popular Llibre i Martell, la Biblioteca Libertaria Ferrer i Guardia…  totes elles lligades a moviments socials, amb un denominador comú: la importància que la cultura sigui lliure i accessible a tothom.

El catàleg col·lectiu permet fer cerques simples, avançades, per matèries i cercar també per etiquetes. Està fet amb programari lliure i posa en relació diverses biblioteques amb fons diferents però amb una base comuna i antiautoritària. És un projecte força ambiciós i molt necessari!

Si coneixeu alguna biblioteca autogestionada, social, popular… que no estigui integrada a la xarxa sapigueu que s’hi pot adherir. Només cal registrar-se com a usuari  i es poden afegir totes les localitzacions que es vulguin amb textos, imatges etc. D’aquesta manera queda garantida la catalogació dels seus fons i la seva millor difusió.

2 thoughts on “El catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques socials

  1. Molt bona iniciativa!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.