Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Ja es poden consultar en línia els fons gràfics i documentals de la biblioteca de la Filmoteca de Catalunya

Deixa un comentari

Fa uns quants dies la Filmoteca de Catalunya va posar en marxa el nou Repositori digital, que permet consultar en línia els fons gràfics i documentals de la Biblioteca del Cinema d’aquesta institució i que té com a objectius recollir, difondre i preservar el patrimoni digital cinematogràfic de la Filmoteca.

Entre els fons que són consultables hi ha: fotografies, cartells, programes de mà, cartelleres, revistes catalanes històriques de cinema, llibres, guions, novel·les cinematogràfiques i fons personals i d’empresa.

Els continguts s’aniran enriquint progressivament amb altres materials documentals i bibliogràfics.

filmoteca

Entre els fons més destacats de la Biblioteca, hi ha les revistes Arte y Cinematografia, Mundo Cinematográfico i El Cine, o Popular Film, publicades abans de la Guerra Civil; els fons patrimonials d’Adrià Gual i els germans Baños; cartells de Mac (Macari Gòmez); fotografies de l’estudi Sabaté, i llibres editats durant la primera meitat del segle XX.

El Repositori està organitzat en comunitats i col·leccions d’acord amb la tipologia, l’origen i l’objecte dels documents. Cada comunitat conté una o més col·leccions.

Es poden fer cerques generals o avançades a tot el repositori, a una comunitat o a una col·lecció, o bé es pot accedir directament a les comunitats i, un cop a dins, entrar en cada col·lecció i després fer la cerca. També es pot fer servir l’eina Discover, que ajuda l’usuari a delimitar de manera eficient la cerca. Per últim, també és possible fer una cerca que proporcioni el resultat indexat per autor, títol, matèria, etc.

El Repositori digital no permet la descarrega d’imatges, s’han de sol·licitar a través del correu electrònic a: repositori.bibliofilmoteca@gencat.cat .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.