Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

El campament republicà de la Guerra Civil del poble de Pujalt completat amb un Centre d’interpretació turística

Deixa un comentari

En el terme municipal de la població de Pujalt, es troben les restes del que va ser campament d’instrucció del XVIII Cos de l’Exèrcit Popular de la República durant la Guerra Civil. Fa uns quants anys l’Ajuntament de la vila va endegar el projecte de convertir  les restes en un equipament cultural obert al públic que integra la visita a un Centre d’Interpretació, al campament i al casc urbà del poble.

Va funcionar entre 1937 i 1939 com a camp d’entrenament i és el primer campament republicà de l’Estat que ha obert portes museïtzat per mostrar com era el dia a dia dels soldats.

Al centre d’Interpretació trobareu una exposició permanent on podreu veure entre d’altres objectes, un llibret amb els poemes escrits per  Joan Olivé Porter, secretari personal del Comandant del campament Santiago González Artigas.

Al campament es poden veure els espais conservats tal com eren durant la guerra. Hi ha refugis, barracons, latrines i defenses antiaèries. Així com diferents estris dels soldats i material recuperat a la zona. El Centre d’interpretació ajuda a millorar i potenciar aquesta proposta cultural per dinamitzar el turisme al municipi.

pujalt

Per a més informació podeu visitar la web del Memorial de l’exercit popular de Pujalt. I us recordem que podeu trobar més informació sobre l’exercit popular de la República al CRAI Biblioteca Pavelló de la República.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.