Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Emissió a TV3 del documental “L’Estelada, un símbol provisional” amb la col·laboració del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

TV3 Televisió de Catalunya emetrà, al programa 30 Minuts del proper diumenge dia 8 de setembre, el documental sobre la història de l’Estelada que porta per títol L’estelada, un símbol provisional. Santiago Torres i Ramon Vallès en són els seus autors.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat en tasques de documentació per a una de històries del documental, concretament la de la  foto d’una senyera penjada al telefèric de Montjuïc l’11 de Setembre de 1944, que va ser manipulada pels franquistes per convertir-la en una estelada i reclamar més mà dura contra els “separatistes”.

estelada

L’estelada va néixer fa un segle com a símbol de la lluita per la independència de Catalunya i està inspirada en la bandera de Cuba. S’ha utilitzat, cada cop de forma més massiva, en les darreres manifestacions i actes reivindicatius a favor de la independència i actualment oneja en molts pobles de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.