Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República troba un llibre de registre amb béns requisats

1 comentari

Fa uns mesos, els nostres companys del CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història ens van enviar una sèrie de volums del Diario Oficial del Ministerio de la Guerra que ens faltaven per completar el nostre fons. Quan estàvem traient-los de les caixes vam descobrir un llibre de registre dels béns requisats als detinguts procedents de diversos Jutjats Militars entre el febrer de 1939 i l’abril del 1949.

No tenim cap informació de com va arribar als fons del CRAI de la Universitat de Barcelona.

El llibre, amb format de llistat alfabètic, conté la descripció d’un total de 1222 lots. A algunes de les seves pàgines apareix un segell amb la inscripció “Auditoría de Guerra. Juzgado Militar Especial. Catalunya“.

Cada full correspon a un lot diferent, tots ells numerats i amb la seva entrada de registre.  A continuació trobem tota la relació d’objectes que contenia el lot i per últim la “situación de este lote”, alguns amb el segell de “Devuelto“, altres es pot veure escrit a mà la paraula “Cancelado“.

Dins les relacions d’objectes n’hem pogut descobrir de tot tipus des de: un “estuche conteniendo un reloj de oro de Sra. con su correspondiente cadena y adorno del mismo metal” fins a “un aparato de radio marca Philips” a “un collar estilo culebra“, “una “maquina de retratar tipo periodista con tripode“, una “espatula“, “dos pares de katiuskas nuevas“, un “peine con canto de plata“, “dos barritas de oro”, un “talonario de cheques Banco Vizcaya en Barcelona, con 3 de ellos firmados y rubricados.…”, “catorce cuchillos grandes“, “un abanico japonés“, “un revolver con funda“, i així un llarg etcètera.

L’ hem catalogat i incorporat al nostre fons d’arxiu perquè tothom que hi estigui interessat el pugui consultar!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

One thought on “El CRAI Biblioteca Pavelló de la República troba un llibre de registre amb béns requisats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.