Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Commemoració del 50è aniversari de la mort de Manuel Serra i Moret amb la participació del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

serra_moret_exposicio_2013Amb motiu de la commemoració del cinquantenari de la mort del polític i escriptor Manuel Serra i Moret (1884-1963), l’Ajuntament de Pineda de Mar ha posat en marxa tot un seguit d’iniciatives que tenen com a objectiu donar a conèixer la seva obra literària i fer balanç del que va ser l’obra de govern de Manuel Serra i Moret a Pineda, que va ser alcalde d’aquesta població entre els anys 1914 i el 1923, i entre el 1930 i el 1934.

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República ha col·laborat activament en aquest projecte. Un primer acte, organitzat per la La Fundació Tharrats d’Art Gràfic de l’Ajuntament de Pineda, va ser l’exposició “Manuel Serra i Moret, vida i obra”. Tot seguit es va editar llibre “La memòria de l’Esteve Albert. Vivències amb Manuel Serra i Moret”, un recull escrits que havia fet el poeta i historiador Esteve Albert sobre diversos personatges, entre ells Manuel Serra i Moret.

També estan enllestint l’enorme tasca de recopilació, transcripció i correcció dels articles escrits per Serra i Moret des de 1901 fins a 1925. Això conformarà una extensa monografia prologada per Isidre Molas en la qual la documentació de l’arxiu del CRAI Pavelló de la República estarà àmpliament  representada.

Si esteu interessats en obtenir més informació sobre la figura de Manuel Serra i Moret us recordem que podeu consultar el recurs web elaborat per la  biblioteca amb motiu del 125è aniversari del seu neixament i que recull tota la informació sobre el seu fons personal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.