Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Paola Lo Cascio presenta el seu nou llibre “La guerra civile spagnola. Una storia del Novecento”

2 comentaris

paolaTenim la satisfacció d’anunciar-vos que  la nostra usuària i amiga Paola Lo Cascio, professora del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i membre del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI), presenta el seu nou llibre La guerra civile spagnola. Una Storia del Novecento.

Serà el proper dissabe, dia 16 de novembre, a les 18:30 hores, al Centre Cívic El Pou de la Figuera, al carrer Sant Pere Més Baix, núm. 70 de Barcelona.

Durant l’acte, organitzat pel Centro Culturale Ama l’Italiano, l’editorial Carroci i que compta també amb la col·laboració de la llibreria italiana Le Nuvole, dialogaran amb l’autora el catedràtic d’ Història Contemporània Joan Villarroya i el periodista Enric Juliana, director adjunt de La Vanguardia.

La Guerra Civil espanyola  va despertar l’interès no només dels historiadors contemporanis sinó també d’escriptors, cineastes, periodistes, i va provocar intensos debats entre les opinions públiques de la majoria de països de tot el món. La guerra va ser també el resultat de dinàmiques internes específiques a la història d’Espanya, en el moment en què aquesta entrava a la contemporaneïtat.

Aquest llibre, representa una síntesi que combina  aquests dos nivells de lectura. D’una banda, situa la guerra com a esdeveniment clau de la història espanyola, i de l’altra  reconstrueix l’impacte que la guerra va tenir en el context europeu i mundial, analitzant el conflicte pel que representava: un esdeveniment específic, decisiu en la història del món occidental en el segle passat .

Des del nostre blog felicitem la Paola per la feina feta i li donem les gràcies pels agraïments que fa a tot el personal del CRAI Biblioteca Pavelló de la República.

2 thoughts on “Paola Lo Cascio presenta el seu nou llibre “La guerra civile spagnola. Una storia del Novecento”

  1. Que vagi molt bé la presentació Paola! A veure si em puc escapar…

    M'agrada

  2. Retroenllaç: Èxit de convocatòria en la presentació del llibre “La Guerra Civile spagnola : una storia del Novecento” de Paola Lo Cascio | Blog de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.