Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Imatges publicitàries a l’arxiu del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

L’arxiu del CRAI Biblioteca Pavelló de la República no deixa de donar-nos sorpreses agradables!
Avui us volem mostrar una sèrie d’imatges publicitàries seleccionades per la nostra arxivera.

Destaquem una bonica imatge del Balneari de Cardó de Benifallet (Tarragona), amb les seves “aguas arsenicales y nitrogenadas” i que fou Hospital de l’exèrcit republicà a la Batalla de l’Ebre. Va tornar a ser balneari des del 1940 fins al 1967 i, a  finals del segle XX, va funcionar com a planta embotelladora d’aigua mineral. Actualment es troba en procés de restauració.

O “Las Matronas” que suposem era el nom amb què es fabricava un tipus de paper de la fàbrica d’Antonio Bonastre y Marqués, situada al carrer Mercedes 26 i al passeig Colón 19 de Barcelona. La imatge de dues deesses, amb corones de llorer a la mà, una amb el pit descobert, i amb un gran nombre d’elements simbòlics al seu voltant: un vaixell, una àncora, una falç i un martell, una roda dentada, una locomotora de vapor… podria ser de finals del segle XIX.

Curiosa és també la imatge de la fàbrica de paper de fumar de La Riba, a Tarragona, “José Gomà e Hijos”, amb la marca registrada “Lo Pages”, que advertia  “ojo con las falsificaciones”!!!

El que més ens ha agradat és el cartell publicitari de la marca de cotxes Mercedes Benz editat per l’Exposició Internacional de l’Automovil de 1933 per “Automoviles Fernandez S.A” un concesionari que es trobava a l’avinguda del 14 d’abril  número 399 de Barcelona.

Un anunci oferint un regal en cas de completar un álbum sobre “Curiosidades del Universo”, editat l’any 1933 per la casa Nestlé, o el del conyac “Decano” de la casa Caballero amb un aire molt decimonònic,  un altre per viatjar a París en “autocar pul·lman” i butaques individuals extensibles, que sortien  de Barcelona el 29 d’octubre de 1932, o el de productes de la Casa Viuda de J. Ravés, fundada al 1900, amb seu al carrer Comerç 33 de Barcelona, casa especialitzada en la fabricació d’aliments per a animals domèstics, completen el curiós catàleg fotogràfic que us mostrem i que esperem us agradi!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.