Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Fullets de teatre del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

Al CRAI Biblioteca Pavelló de la República estem catalogant fullets de teatre i ens agradaria ensenyar-vos-en  una mostra.

N’hem seleccionat alguns de curiosos, per la temàtica que tracten, perquè ens han agradat les  il·lustracions, etc.

El presoner de guerra, drama pacifista en tres actes, original de P. Maurí Ribas, que es va estrenar “amb sorollós èxit” el dia 3 de febrer  de 1935 per l’elenc artístic del C.T. del P. N. i ambientada a les acaballes de la Primera Guerra Mundial

Las huelgas o els amos y els dependents de Jaume Piquet, comèdia en un acte i en vers estrenada al teatre Odeón al 1879.

El rei per força comèdia en quatre actes de Lluís Capdevila, estrenada en el Teatre Català (Novedades) el dia 10 de Gener de 1928, amb una imatge de l’autor i els intèrprets de l’obra al final del tercer acte.

Milicianos al Frente!… comedia en un acte, de Ignacio Zugadi, amb pròleg i epíleg de José Castilla, estrenada “con extraordinario éxito” el dia 26 de septembre de 1936 a l’Ateneu Hispanic de Nova York i editat pel Comité Antifascista Español de Brooklyn. Es va publicar com “elemento artístico de propaganda antifascista”, i s’adverteix al lector: “Tiene la obra momentos de comicidad y emoción que levantan entusiasmo y afirman los principios básicos que dieron origen a la Gloriosa Revolución Española”.

La falç al puny obra lírica en dos actes i quatre quadres. El llibret és de Lluís Capdevila i R. Homedes Mundo i la música de Manuel Blancafort. L’obra fou estrenada per la companyia lírica-catalana dirigida per Josep Llimona al Teatre Nou el mes de febrer de 1931.

L’ultim conceller Rafel de Casanova, quadre dramàtic històric premiat en el concurs obert pel “Circol Literari de Barcelona” l’any 1893. L’obra original és de Joaquim Ayné Rabell, escrita al 1889 per la companyia de Teatre de Novetats i  dirigida per Antoni Tatau.

Santa Rusia de  Jacinto Benavente, premi Nobel de Literatura al 1922. És  la primera part d’una trilogia original, estrenada al Teatre Beatriz de Madrid la nit del 6 d’octubre de 1932.

Unificación d’un autor que firma amb el pseudònim  “El Fugitivo”, i amb unes boniques il·lustracions de Teodoro Delgado col·laborador de la revista Vértice, sobre les peripècies d’un requetè i un falangista.

Esperem que us agradin!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.