Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Novetat editorial: “Pistolas y subfusiles de la república producción de guerra” amb material del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

pistolasS’acaba de publicar el llibre Pistolas y subfusiles de la república producción de guerra. Els seus autors, Josep Mª Abad, Manuel Estirado i Francisco Fuentes, han volgut reflectir el paper de les indústries de guerra a la zona republicana durant el període de 1936 al 1939.

El llibre, de més de cinc-centes pàgines, amb imatges de gran qualitat, és fruit de tres anys d’investigacions i visites a importants col·leccionistes.

 Segons Josep Maria Abad es tracta d’un treball on s’ha aplicat un rigor científic al tema evitant les impressions personals.

Podem donar fe que els seus autors han investigat moltes hores sobre el tema i s’han documentat a bastament. Han treballat llargues jornades al CRAI Biblioteca Pavelló de la República i han utilitzat les imatges de dos cartells del nostre fons per il·lustrar aquesta magna obra:

Indústria de Guerra. Potente Palanca de la victoria de Josep Renau i Camarada! Tu, al front jo, al treball de Rafel Tona.

A part de les pistoles i els subfusells, hi ha un capítol sobre la indústria de guerra i un altre dedicat al paper que van jugar les dones a la rereguarda. A cada capítol dedicat a un tipus d’arma, s’ explica l’empresa que la va fabricar, les seves característiques tècniques, els seus marcatges coneguts, les variants de fabricació, el d’especejament complet i una explicació del seu funcionament.

És una obra molt recomanable  per a totes aquelles persones interessades en el tema de la indústria de guerra i de l’armament utilitzat durant la Guerra Civil espanyola. Creiem que pot ser un bon regal de Nadal o de Reis! Si us interessa adquirir-lo podeu enviar un e-mail a maquinasrepublica@gmail.com o bé trucar al telèfon 96 3619407.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.