Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Aquesta nit imatges del fons del CRAI Biblioteca Pavelló de la República a la sèrie de televisió “Tiempo entre costuras”

Deixa un comentari

Segur que heu sentit a parlar de la sèrie de televisió “El Tiempo entre costuras“, basada en una novel·la del mateix nom, que s’emet a Antena 3 els dilluns al vespre.

És la història de Sira Quiroga, una jove modista a la que el destí empeny cap a conspiracions històriques i polítiques. Tot i que el fil conductor de la trama de la novel · la és pura ficció, el rerefons de la mateixa és històric i alguns dels personatges van existir en el seu moment.

Els documentalistes de la sèrie fa uns quants dies es van posar en contacte amb el CRAI Biblioteca Pavelló de la República per a demanar informació pel programa especial “Más de El tiempo entre costuras” que emeten just quan acaba el capítol. En aquest programa expliquen amb detall com es va rodar el capítol i es contextualitza el moment històric.

Després d’haver consultat el recurs monogràfic sobre l’Exili a la pàgina web de la biblioteca, van seleccionar unes quantes imatges del nostre fons d’arxiu: reproduccions de salconduïts, passaports i certificats de bona conducta. També fotografies del vaixell Sinaia, transatlàntic francès que va traslladar refugiats de la Guerra Civil Espanyola de França a Amèrica, i sobretot,  imatges de l’Àlbum Souvenir que recull un conjunt de postals de l’èxode republicà pels Pirineus orientals.

Aquesta nit seran emeses. No us ho perdeu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.