Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Adhesius del CRAI Biblioteca Pavelló de la República: nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya

Deixa un comentari

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República, en col·laboració amb la Unitat de Projectes i la  Unitat de Procés Tècnic del CRAI de la UB, hem incorporat a la Memòria Digital de Catalunya una part dels adhesius de la nostra important col·lecció. 

Els adhesius, que ja es poden consultar a la MDC en aquesta primera fase, es visualitzen agrupats per carpetes creades en funció de la temàtica que tracten: Anarquisme, Associacions de veïns, Comunisme, Dictadura, Feminisme, Manifestacions, Universitat, etc.

Des del punt de vista històric, aquest material constitueix una font important i poc coneguda per a l’estudi dels fets polítics, econòmics, socials i culturals esdevinguts a Catalunya i Espanya des del final del franquisme fins als nostres dies.

La resta de la col·lecció, que fins fa poc es podia quantificar en uns 10.000 adhesius,  s’hi anirà afegint de manera progressiva. Cal destacar que aquesta col·lecció està creixent a un ritme altíssim gràcies a les donacions i intercanvis que la Biblioteca duu a terme amb un bon nombre d’usuaris i amics

adhesius

Us recordem que la  Memòria Digital de Catalunya és un repositori cooperatiu des d’on podeu consultar, en accés obert, col·leccions digitalitzades relacionades amb Catalunya i el seu patrimoni o que formen part de col·leccions especials d’institucions científiques, culturals i/o erudites catalanes.

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República hi participa amb cinc col·leccions digitals més:

 Cartells del Pavelló de la República a la MDC

 Paper moneda del Pavelló de la República a la MDC

 Segells del Pavelló de la República a la MDC

 Banderins del Pavelló de la República a la MDC

Pegaso: memòria obrera del Pavelló de la República a la MDC incorporada també recentment tal i com us vam informar en el nostre blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.