Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Les eleccions municipals de 1934 a Catalunya

Deixa un comentari

Fa uns quants dies es va presentar la pàgina web Les eleccions municipals de 1934 a Catalunya  sobre les primeres eleccions municipals en què homes i dones van poder votar i accedir als càrrecs municipals en igualtat de condicions.

Aquestes eleccions es van desenvolupar en un context històric força complex: la crisi d’Esquerra Republicana de Catalunya, la pèrdua de les eleccions del 19 de gener de 1933 a Barcelona ciutat, Lleida i Tarragona, l’inici dels debats de la Llei de Contractes de Conreu…

Raimon Soler Becerro, historiador del Departament d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona, ha estat set anys fent recerca sobre el tema i ha decidit fer pública aquesta  informació.

Considera especialment interessant l’apèndix final on es recullen els resultats municipi per municipi de tot Catalunya, en aquells casos en què s’ha trobat informació. Si voleu també podeu col·laborar a millorar-lo escrivint els vostres comentaris a la mateixa pàgina web o bé enviar-los a l’adreça de correu electrònic  municipals1934@gmail.com.

Des del CRAI Biblioteca Pavelló de la República felicitem el Raimon per la feina feta i ens congratulem de poder publicitar iniciatives com aquesta.

Us recordem que al fons de la nostra biblioteca podeu trobar més informació sobre el tema.

A tall d’exemple us mostrem unes imatges de les butlletes electorals de diferents partits polítics que van participar a les eleccions: la Lliga Catalana, el Partit Radical Català, el Partit Nacionalista Català, el Bloc Obrer i Camperol, el Partit Comunista de Catalunya… i una acta de proclamació de candidats de la població de Darnius a l’Alt Empordà.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.