Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

El Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona

Deixa un comentari

Avui us volem parlar del Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona:  el repositori (nom que prové del llatí, “repositorium” que vol dir armari, rebost) institucional que conté en format digital les publicacions derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional de la comunitat universitària i les ofereix obertament en accés públic.

diposit_digital

Concentra en un únic servidor i interfície de cerca tots els materials o documents digitals publicats per la institució. D’aquesta manera difon els documents publicats per la UB incrementant‐ne i potenciant‐ne la seva visibilitat i garanteix l’accessibilitat futura i la seva preservació. A més incentiva la creació i l’ús de la producció científica pròpia.

Pot publicar qualsevol membre de la comunitat universitària, sempre que ostenti la titularitat dels drets d’explotació (difusió) o estigui autoritzat per fer‐ho, i es pot publicar tot tipus de documents, imatges, vídeos, arxius sonors…

Per incloure els documents ja publicats en altres mitjans (revista, llibre, etc.), s’ha de revisar la situació de la propietat intel∙lectual de poder fer‐ne la comunicació pública i s’han de mantenir els avisos legals corresponents.

La major part dels documents d’aquest dipòsit estan subjectes a una llicència de Creative Commons que permet la reproducció, la distribució i la comunicació pública dels materials sempre que es reconegui la Universitat de Barcelona i els autors de l’obra.

Per a assessorament i informació sobre el tema de drets d’autor i difusió del coneixement podeu adreçar-vos a l’ Oficina de Difusió del Coneixement.

Els documents s’organitzen en  les següents comunitats temàtiques:

  • Docència
  • Institucional
  • Mediateca
  • Recerca
  • Tesis doctorals
  • Treballs de l’alumnat

Es poden fer cerques per paraula clau, autor, títol, matèria, resum, col·lecció… o accedir als llistats per Comunitats i col·leccions, data de publicació, autor, títol i matèria.

A les Comunitats i col·leccions del CRAI-UB  hi ha els Inventaris de fons d’arxiu i les col·leccions especials del CRAI Biblioteca Pavelló de la República.

A la cerca per matèria podeu buscar per Segona República Espanyola, Guerra Civil Espanyola 1936-1939, Franquisme i Transició democràtica espanyola 1975-1982, entre d’altres i trobareu tot allò publicat sobre aquestes temàtiques al dipòsit.

Us recordem també que si us identifiqueu podeu rebre novetats, accedir a El meu dipòsit (només per usuaris autoritzats) i editar el vostre perfil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.