Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Publicacions amb material del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

2 comentaris

Com es habitual presentem un recull de les darreres publicacions que han comptat amb material documental o gràfic del CRAI Biblioteca Pavelló de la República.

  • La revolta poètica 1964-1982 . Catàleg de l’exposició organitzada per la Fundació Palau i Arts Santa Mònica i comissariada per Vicenç Altaió i Julià Guillamon i inaugurada a la Fundació Palau el 15 novembre 2012.
  • El compromís pop. Els primers anys d’Edicions 62. Catàleg de l’exposició organitzada per Biblioteques de Barcelona, Biblioteca Joan Fuster i comissariada per Julià Guillamon.
  • Mirant al cel. Reimpresió del DVD del film de Jesus Garay de l’any 2008. Apareixen imatges del edifici del Pavelló que serveixen per il·lustrar la pel·lícula sobre els bombardeigs de l’any 1938 a la ciutat de Barcelona.
  • Moreno Luzón, Javier i Núñez Seixas, Xosé (eds.) Ser españoles : Imaginarios nacionalistas en el siglo XX llibre on diversos autors realitzen un estudi sobre la identitat nacional espanyola al llarg del segle XX amb els seus símbols i pràctiques simbòliques. Per tal d’il·lustrar-les s’han seleccionat nombroses imatges, algunes d’elles provenen del CRAI Biblioteca Pavelló de la República com la del cartell Madrileños, Cataluña os ama, del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya de l’any 1937.
  • Basilio, Miriam. Visual propaganda, exhibitions, and the Spanish Civil War. Burlington : Ashgate, 2013. Aquest llibre, basat en una extensa investigació en arxius i biblioteques , porta a la llum documents inèdits. És una història de l’art en temps de guerra , que analitza les imatges que van circular en diversos mitjans de comunicació.

I com sempre els felicitem a tots per la feina feta!

2 thoughts on “Publicacions amb material del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

  1. Me hace mucha ilusión encontrar esto, porque estoy tan agradecida a los compañeros de la CRAI -Lourdes Prades y su equipo me facilitaron muchísimo mis tareas de investigación y sin ese apoyo no habría podido escribir grandes partes de mi tesis y mi libro. (y compartieron coca de Sant Jordi conmigo, no se si lo recuerdan) Moltes gracies a tots i fins aviat!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.