Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Setmana Santa al CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

Arriba la Setmana Santa i el CRAI Biblioteca Pavelló de la República us ofereix unes imatges molt típiques de com es celebrava aquest esdeveniment religiós anys enrere i que pertanyen a Catalunya gràfica : revista catalana d’informació nacional i estrangera, fundada i dirigida per Joan Guash i Rius.

Segons el llibre Història de la Premsa Catalana , la revista va ser editada per primer cop el 10 de gener de 1922 i va deixar d’existir després del número 25 corresponent al mes d’abril de 1923. Primer va ser desenal i a partir del número 24 quinzenal.  Es venia a dos rals el número solt i entre els seus col·laboradors figuraven Francesc Carreras i Candi, E. Llorens Ferrer, Joan Mir i molts d’altres escriptors.

Trobareu els 25 números que es van publicar digitalitzats a l’ARCA, l’Arxiu de Revistes Catalanes antigues.

Les imatges que us hem seleccionat corresponen concretament al número 10 d’abril de 1922. Podeu veure la fira dels palmons de la Rambla de Catalunya, una família barcelonina anant a beneir la palma,  una adoració del Sant Crist i altres persones també beneint la palma a la Sagrada Família i les processons de la Rambla de Canaletes i  de l’església del Pi de Barcelona.

Us recordem que la biblioteca estarà tancada del dia 14 al dia 21 d’abril ambdós inclosos.

Bona Setmana Santa a tothom!

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.