Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Donació de Maria Lluïsa Penelas al CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fa uns quants dies vam rebre un donatiu de llibres i fullets per part de la nostra usuària Maria Lluïsa Penelas Guerrero. No és la primera vegada que la Maria Lluïsa ens ha donat material. De fet li vam dedicar un altre post del nostre blog ja fa uns quants anys. Són moltes les obres que tenim al nostre catàleg que porten l’ex-libris amb el nom “Donació Maria LLuïsa Penelas Guerrero”.

Maria Lluïsa Penelas Guerrero, llicenciada en biologia i catedràtica de secundària de ciències naturals, aquest cop ens ha portat una sèrie de documentació relacionada amb l’educació a  l’època de la Mancomunitat.

Ens han agradat especialment uns contes editats entre els anys 20 i 30 del segle XX. Els contes són en la seva gran majoria de Josep Maria Folch i Torres (Barcelona, 1880 – 1950), novel·lista, narrador i autor teatral d’extensa producció i gran èxit popular, que des del 1909 va dirigir En Patufet, la primera revista infantil il·lustrada en català, fundada a Barcelona el 1904 per Aureli Capmany i promoguda pel Foment Autonomista Català. Tenia per objectiu aconseguir que els nens i nenes de Catalunya llegissin en català des de ben petits.

Folch i Torres va ser l’autor de nombrosos títols d’obres de l’anomenada literatura de canya i cordill, recuperant rondalles i faules populars. El seu germà Manuel Folch i Torres (Barcelona 1877 – 1928) fou poeta i polític català, també va col·laborar escrivint contes a la mateixa col·lecció d’En Patufet.

penelas

Sorprèn el bon estat de conservació dels exemplars i les magnífiques il·lustracions de les portades.

Des d’aquí volem donar les gràcies a Maria Lluïsa Penelas Guerrero per la seva generositat! Amb el seu donatiu podem gaudir d’aquestes boniques obres, testimoni de tota una època.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.