Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Dia Internacional dels Arxius 2014

Deixa un comentari

Avui dia 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius i, malgrat ser un dia festiu a molts indrets de Catalunya, volem aprofitar per recordar als lectors del nostre blog que el CRAI Biblioteca Pavelló de la República té un important fons d’arxiu integrat per les col·leccions del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI), de la Fundació Figueras i, a partir de 1996, pel material que es va incorporant a través del CRAI.

Es tracta de documentació original cedida per partits polítics, organitzacions obreres i sindicals, entitats socials, institucions i particulars. Destacaríem els documents relacionats amb diversos organismes creats per la Generalitat de Catalunya a causa de la Guerra Civil com ara la Junta de Defensa Passiva de Catalunya o el Comissariat de Propaganda; el d’organismes internacionals solidaris amb les víctimes de la guerra, com el Socors Roig Internacional, o la Solidaritat Internacional Antifeixista, el d’hospitals on es relacionen els morts i ferits pels bombardejos…

Dins dels fons personals destacaríem els dels exiliats José del Barrio, comunista i militar republicà que va comandar la columna “Carlos Marx” al front d’Aragó, el del brigadista noruec Einar Juul Pettersen, mort al setembre de 1938 també al front d’Aragó, i el de l’aviador de la república Joan Maluquer.

Per a la consulta de l’arxiu, disposem d’inventaris i d’una base de dades local. Tots els inventaris es poden trobar a la pàgina web de la nostra biblioteca i també al Dipòsit Digital de la UB i al Catàleg de la Biblioteca de la Universitat de Barcelona.

Us deixem amb algunes imatges dels nostres fons que esperem que us agradin i feliç Dia Internacional dels Arxius!

arxiu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.