Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Fons Darnius (Arxiu 2): nou material d’arxiu rebut al CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

L’any 2012 l’Ajuntament de Darnius, poble situat a l’ Alt Empordà (Girona),  va fer donació al CRAI Biblioteca Pavelló de la República d’una part del ser arxiu històrico-administratiu, mitjançant la signatura d’un conveni.

darnius_1darnius_2Després de dos anys de treball s’ha inventariat el fons que ocupa 5 metres lineals i abasta cronològicament des de finals del segle XIX fins a la mort de Franco.

Consta de documents generats i rebuts per l’ajuntament de Darnius que recullen les accions, activitats i transaccions desenvolupades per diferents òrgans i persones de l’administració municipal, local, nacional i estatal.

Per a la seva classificació el fons s’ha organitzat en 13 subsèries documentals: Administració general, Hisenda, Proveïments, Beneficència i Serveis socials, Sanitat, Urbanisme i Obres, Seguretat pública, Serveis militars, Població, Eleccions, Instrucció pública, Cultura i oci i Jutjat municipal.

El conjunt de la documentació es troba ja a disposició dels investigadors. Es pot consultar a través de l’inventari que trobareu al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona i també la pàgina web de la nostra biblioteca i al catàleg del CRAI.

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República custodia també el fons Darnius (Arxiu 1) que consta de documents diversos amb informació destacada sobre sindicalisme (Central Nacional Sindicalista de la província de Girona) i sobre el Movimiento Nacional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.