Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Novetat editorial: “Camins del Nord” de Jordi Angusto Zambrano

Deixa un comentari

Com que és temps de vacances i potser tenim més temps de llegir, des del CRAI Biblioteca Pavelló de la República us volem recomanar una novel·la de recent publicació que ens porta a conèixer l’època dels maquis i la lluita que van dur a terme  després de la Guerra Civil: Camins del Nord de Jordi Angusto Zambrano.

camins_nordEns explica la història de la família Anglesola on, com a moltes altres llars del nostre país, la Guerra Civil era un tema tabú.

El protagonista, en Jordi Anglesola, cerca en el seu passat i  d’aquesta manera coneixerà la retirada dels perdedors camí del nord, els camps de concen­tració francesos, el maquis al sud de França, l’infern nazi i l’intent fallit de reconquerir Espanya per a la República per part d’uns pocs milers de refugiats espanyols, convertits en guerrillers apàtrides en lluita permanent contra el feixisme.

 L’autor d’aquesta obra és Jordi Angusto (Barcelona, 1955), un economista que escriu la seva primera novel·la, tot i que és autor també de dos assaigs d’economia publicats per Editorial Gregal (I jo quina culpa en tinc, de tot plegat?; I ara què? Entre la crisi i la fal­lida: propostes alternatives) i de força articles sobre la crisi publicats a mitjans i revistes (El País, El Periódico de Catalunya, Valors, Papeles de cambio socioeconómico, Revista Econòmica de Catalunya…).

Una bona lectura d’estiu que no us heu de perdre!

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.