Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Presentació de l’audiovisual “Així va ser la guerra ! Bocins d’històries de la Guerra Civil i la postguerra a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró” amb material del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

guerra_ platja d'aro2Demà dissabte, dia 4 d’octubre, a les 11h. tindrà lloc a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d’Aro la presentació de l’audiovisual: Així va ser la guerra ! Bocins d’històries de la Guerra Civil i la postguerra a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró a càrrec de Maria José Lloveras Chavero i dins el cicle d’activitats “Petjades del passat”.

L’audiovisual es basa en entrevistes realitzades a veïns del poble que van viure directament la guerra. La major part del material va ser enregistrat fa una dècada, però ara s’han recuperat i ordenat cronològicament les gravacions i per il·lustrar el discurs d’aquestes entrevistes s’han utilitzat imatges procedents d’arxius, museus, particulars o institucions com el CRAI Biblioteca Pavelló de la República que ha cedit diferents cartells del seu fons.

Amb aquest documental es pretén recuperar un tros de la nostra història a través del testimoniatge d’aquells que la van viure i així recuperar també una part de la vida d’aquesta població del Baix Empordà abans de l’auge turístic i donar a conèixer als escolars del municipi un pessic d’història que no surt als llibres.

El cartell de Martí Bas Defenseu-vos dels atacs aeris : els efectes del bombardeig aeri són molt més temuts que realsInstruccions a seguir en cas de bombardeig del Consell de Sanitat de Guerra, Secció de Defensa Pasiva de la Població, o Las Brigadas Internacionales en el seno del ejército popular ayudan a defender tus riquezas y tu tierra  són alguns dels nostres cartells que apareixen al documental.

Aprofitem per recordar-vos que podeu consultar la magnífica col·lecció de cartells del CRAI Biblioteca Pavelló de la República a la Memòria Digital de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.